Σπιτικά Μυστικά

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Μούχλα στo πλυντήριο ρούχων


Αν το πλυντήριο σας μαζεύει μούχλα τότε ίσως κάνετε συχνές πλύσεις με κρύο νερό ή το απορρυπαντικό σας κάνει πολύ σαπουνάδα με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται στην πόρτα και να δημιουργεί την μούχλα. Δείτε πως μπορείτε να απαλλαχτείτε από αυτήν και να διατηρήσετε το πλυντήριο σας καθαρό.








Αρχικά εντοπίστε από που δημιουργείται η μούχλα. Η χρήση από ένα απορρυπαντικό που κάνει πολύ σαπουνάδα, έχει ως αποτέλεσμα να μαζεύεται η σαπουνάδα στης γωνίες και τις σχισμές και να δημιουργείτε μούχλα. Άλλος ένας λόγος είναι η συχνές πλύσεις σε χαμηλή θερμοκρασία. 

Φροντίστε να προμηθεύεστε απορρυπαντικά υψηλής αποτελεσματικότητας που είναι σχεδιασμένα για τα νέα και σύγχρονα πλυντήρια. 






Δοκιμάστε να ανοίξετε την μικρή πόρτα στο κάτω μέρος του πλυντηρίου. Ίσως θα πρέπει να βγάλετε έξω τον πλαστικό σωλήνα και να ανοίξετε το πώμα του. Για να μην λερώσετε με νερά βάλτε κάποιο δοχείο στην μικρή πόρτα από κάτω και τον σωλήνα. Πιέστε μέσα, έξω τον σωλήνα μερικές φορές και μετά αφήστε τον να στεγνώσει και να αδειάσει μέσα στο δοχείο.

Αφαιρέστε το φίλτρο του πλυντηρίου και α΄φηστετο και αυτό μέσα στο δοχείο να στεγνώσει και να στραγγίξει.

Στην συνέχει καθαρίστε καλά το εσωτερικό του πλυντηρίου σας και ειδικά την πόρτα. βγάλτε το λάστιχο και καθαρίστε ξεχωριστά. Για να μην χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα πανί βουτηγμένο όλο σε λευκό ξύδι. Αφήστε την χλωρίνη η το λευκό ξύδι να δράσει για 15 λεπτά και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

Για να ξεφορτωθείτε την μούχλα τελείως βάλτε μέσα στο πλυντήριο 1/4 του φλιτζανιού υγρό πιάτων. Βαλτέ το πλυντήριο να δουλέψει στην υψηλότερη θερμοκρασία του και η μούχλα θα εξαφανιστεί.



Να αφήνετε πάντα την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή μετά της πλύσεις, για να μην δημιουργείται μούχλα.

  














3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το post σου!
    Μούχλα τέλος...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να αφήνουμε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή νομίζω ότι ειναι η καλυτερη συμβουλή σε συνδιασμό με τον καθαρισμό του φίλτρου.
    https://www.apothema.gr/plynthria-royxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή