Σπιτικά Μυστικά

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Δημιουργίες από περιοδικά

Ετοιμάζεστε να πετάξετε περιοδικά που έχουν μαζευτεί στο σαλόνι και πιάνουν χώρο;
Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε με τα παλιά περιοδικά σας και ξανασκεφτείτε το!














































































Όλες αυτές οι υπέροχες δημιουργίες είναι αποκλειστικά φτιαγμένες από περιοδικά. Είναι πολύ μοντέρνες και πολύ οικονομικές. Δείτε στα βιντεάκια πως μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας!



Βάζο με λωρίδες από περιοδικά.
Δείτε πως να διπλώσετε τις σελίδες και να φτιάξετε το βάζο αυτό. Προσέξτε οι λωρίδες να είναι καλά σφιχτές. Κάθε φορά που δυπλόνετε την σελίδα, βάζετε κόλλα σε μορφή κραγιόν. Τυλίξτε την βάση σε σπιράλ μορφή και όταν φτάσετε στο τοίχωμα του βάζου, για να το μεγαλώσετε, κολλήστε την μιά λωρίδα πάνω στην άλλη, αφήνοντας λίγο χώρο πάνω στην λωρίδα κενό, για να κολλήσετε την επόμενη. Για να μικρύνετε το πλάτος και να φτιάξετε το στόμιο του βάζου, αρχίστε να κολλάτε από την μέσα πλευρά λωρίδες, την στιγμή που θα φτάσετε στο κέντρο του τοιχώματος.
Δεν είναι απαραίτητο το πιστόλι κόλλας. Η κόλλα στιγμής είναι ότι πρέπει αν δεν έχετε πιστόλι.





Καλάθι από περιοδικά.
Το βιντεάκι δείχνει πολύ αναλυτικά πως μπορείτε να το φτιάξετε. Το βρίσκω εξαιρετικά όμορφο και δημιουργικό. Και πάλι μπορείτε να το κάνετε με κόλλα στιγμής αν δεν έχετε το πιστόλι.




Διακοσμητικό πιάτο!



Σε αυτό το βίντεο δείτε πως μπορείτε να πλέξετε με περιοδικά για να φτιάξετε πλεκτά διακοσμητικά καλαθάκια ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να κάνετε με αυτήν την τεχνική.



Τσάντα από περιοδικά. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε μια τσάντα από περιοδικά ή από πλαστικές σακούλες! Αν έχετε σκοπό να την πάτε βόλτες εκτός σπιτιού, μπορείτε να περάσετε την τσάντα με ένα σκληρυντικό βερνίκι για να μην φθαρεί το χαρτί εύκολα.




Καλές δημιουργίες!!!

2 σχόλια: