Σπιτικά Μυστικά

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τεχνική διακόσμησης τοίχου με σφουγγάρι

Μια πολύ ωραία τεχνική για να βάψετε και να διακοσμήσετε τον τοίχο σας, δίνοντας του την αίσθηση του βάθους . Είναι εκπληκτικό τι μπορούμε να κάνουμε με ένα απλό εργαλείο όπως είναι το σφουγγάρι. Και ανάλογα με το σφουγγάρι που θα χρησιμοποιήσουμε θα έχουμε και διαφορετικό αποτέλεσμά. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!






Απαραίτητα εργαλεία :

Εφημερίδες για να μην λερώσετε το πάτωμα.
Εργαλεία βαψίματος.
Γαντάκια πλαστικά για να μην λερωθείτε.
Σφουγγάρια θάλασσας.
Πλαστική ταινία.
Το χρώμα της αρεσκείας σας.( Προσέξτε το χρώμα του τοίχου να είναι πιο ανοιχτό από το χρώμα που θα βάψετε με το σφουγγάρι).


Καλύψτε με την πλαστική ταινία τα σημεία του τοίχου που θέλετε να μην λερωθούν, ή φτιάξτε με την ταινία το σχέδιο που θέλετε να κάνετε στον τοίχο σας.
Αφού φορέσετε τα γάντια σας και απλώσετε τις εφημερίδες, ετοιμάστε το χρώμα σύμφωνα με της οδηγίες που έχει πάνω το κουτί ή που θα σας πει ο χρωματοπώλης σας. Ρίχνετε το χρώμα στο ειδικό δοχείο και βουτάτε το σφουγγάρι. Απαλά και γρήγορα ακουμπάτε το σφουγγάρι στον τοίχο. Όσο περισσότερο ομοιόμορφο το κάνετε, τόσο το καλύτερο.
















χρησιμοποιώντας ένα κανονικό σφουγγάρι και όχι θαλάσσης, Θα κάνετε μια διαφορετική τεχνοτροπία στον τοίχο σας. Βουτάτε το σφουγγάρι στην βαφή, το στραγγίζετε και "σαπουνίζετε" τον τοίχο. Μπορεί να σας πάρει αρκετή ώρα για να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, αλλά αξίζει τον κόπο. Σας συμβουλεύουμε, αν είστε πρωτάρηδες, να δοκιμάσετε τις τεχνικές αυτές σε χαρτί, για να προπονηθείτε.









Το αποτέλεσμα που θα έχετε με το σφουγγάρι αυτό θα είναι κάπως έτσι! Στην συγκεκριμένη φωτογραφία, το χρώμα βάσης είναι πιο ανοιχτό από το χρώμα που απλώθηκε με το σφουγγάρι.
















Η Κυρία στο βίντεο χρησιμοποιεί σφουγγάρια θαλάσσης και προσέχει η πλευρά του σφουγγαριού που θα χρησιμοποιεί, να είναι ομοιόμορφη χωρίς μεγάλες τρύπες, για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα.
Η συμβουλή που μας δίνει για την συγκεκριμένη τεχνική βαψίματος είναι, να χρησιμοποιούμε δύο χρώματα ίδια με διαφορετική ένταση. Δηλαδή αν επιλέξετε πορτοκαλί χρώμα για τον τοίχο σας, θα κάνετε την τεχνοτροπία του σφουγγαριού με ένα ανοιχτό πορτοκαλί και το αντίστροφο. Δείτε το βίντεο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου