Σπιτικά Μυστικά

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Καθαρός και μυρωδάτος σκουπιδοτενεκές

Τώρα που πλησιάζει και το καλοκαιράκι, το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα μέσα στο σπίτι είναι τα σκουπίδια. Γι' αυτό το λόγο έχω φροντίσει και έχω βρει τρόπους για να προλάβω της άσχημες μυρωδιές που αναδύονται από τον σκουπιδοτενεκέ. Δείτε μερικούς απλούς τρόπους που όμως βοηθάνε παρά πολύ την κατάσταση!














1. Για να καθαρίσετε τενεκέδες που είναι ήδη σε πολύ άσχημη κατάσταση, θα χρειαστείτε για αρχή μπόλικο νερό. Καλύτερα κάντε το σε εξωτερικό χώρο με έναν σωλήνα για καλύτερα  αποτελέσματα. Στην συνέχεια ρίξτε μέσα δύο κούπες χλωρίνη και ένα γαλόνι περίπου νερό, αν πρόκειται για μεγάλο σκουπιδοτενεκέ. Αν είναι πιο μικρός, λιγοστέψτε τις δόσεις νερού και χλωρίνης, ανάλογα. Πάρτε μια βούρτσα με μεγάλο χερούλι, σαν αυτήν που έχουμε για την τουαλέτα, και τρίψτε καλά το εσωτερικό του σκουπιδοτενεκέ. Αδειάστε τον  και μετά τρίψτε καλά το εξωτερικό μέρος του σκουπιδοτενεκέ. Τέλος ξεπλύνετε καλά.


Μετά από αυτήν την διαδικασία για να διώξετε τυχόν υπολείμματα ή την μυρωδιά από την χλωρίνη, ρίξτε σαπούνι πιάτων και νερό και ξανατρίψτε τον. Αναποδογυρίστε τον σκουπιδοτενεκέ και αφήστε τον να στεγνώσει στον ήλιο.


2. Αντί για χλωρίνη, βάλτε δύο κούπες ξύδι χωρίς νερό και ακολουθήστε την διαδικασία που είπαμε παραπάνω.Είναι ένας φυσικός, οικολογικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος να αφαιρέσετε υπολείμματα και μυρωδιές από τον σκουπιδοτενεκέ σας!


3. Αν έχετε ξύλινους κάδους απορριμάτων, πλύντε τον κάδο με ένα διάλυμα από νερό και ξύδι, ξεπλύνετε με μπόλικο νερό και αφήστε τον να στεγνώσει. Στην συνέχεια φτιάξτε μπάλες από μπαμπάκι εμποτίστε τες με έλαια από λεμόνι και τρίψτε με αυτές το εσωτερικό και τον πάτο από τον κάδο σας. Αφήστε να απορροφηθεί το λάδι από το ξύλο πριν χρησιμοποιείστε τον σκουπιδοτενεκέ σας.



4. Για κάδους εξωτερικού χώρου, ακολουθείστε της οδηγίες που είπαμε στο βήμα 1 παραπάνω και αφού στεγνώσει καλά πασπαλίστε τον πάτο του κάδου με με μια κούπα μαγειρικής σόδας. Από πάνω βάλτε ένα στρώμα από χλωρό γρασίδι. Το ίδιο κάντε και στην σακούλα που θα προσθέσετε. Η χλωροφύλλη από το γρασίδι θα αφαιρέσει τα υπολείμματα οσμών από τα σκουπίδια!




5. Το κάρβουνο όπως και ή σόδα βοηθάει πολύ αποτελεσματικά στην απορρόφηση τω δυσάρεστων οσμών. Απλώστε την σόδα όπως είπαμε πιο πάνω σε οποιοδήποτε σκουπιδοτενεκέ. Βάλτε κάρβουνο μέσα στον κάδο και ανανεώνετε τον τακτικά. Μπορείτε να βάλετε και ένα κάρβουνο μέσα σε κάθε σακούλα σκουπιδιών.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου