Σπιτικά Μυστικά

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Λουλούδια στο βάζο

Αν σας έφεραν μια πανέμορφη ανθοδέσμη και θέλετε να την κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο φρέσκια ή θέλετε να φτιάξετε μόνη σας ένα βάζο με λουλούδια και να κρατίσει πολύ καιρό, δείτε πως μπορείτε να το πετύχετε!














Κάθε βράδυ να βγάζετε τα βάζα με τα λουλούδια έξω. Αυτό θα τα κρατήσει περισσότερο φρέσκα.

Πως να τα κόψετε : Τα λουλούδια θα διατηρηθούν περισσότερο φρέσκα, όταν τα κόψετε στην βάση με ένα κοφτερό μαχαίρι και τα βάλετε αμέσως στο νερό. Να τα κόψετε διαγώνια για να αποκαλυφθεί περισσότερη επιφάνεια στον μίσχο. Αφαιρέστε τα φύλλα που θα βρίσκονται μέσα στο νερό, όπως θα φτιάξετε την ανθοδέσμη. Μην αφαιρέσετε τα αγκάθια γιατί βοηθάνε το λουλούδι σας, να μείνει περισσότερο φρέσκο. Αν έχετε κήπο και θέλετε να κόψετε λουλούδια να βάλετε στο βάζο σας, οι καλύτερες ώρες για να τα κόψετε έιναι νωρίς το πρώι και αργά το απόγευμα όταν έχει πέσει ό ήλιος. Είναι ή ώρες που το λουλούδι θα βγάλει περισσότερο άρωμα.

Ωριμότητα λουλουδιού : Η ωριμότητα του λουλουδιού παίζει μεγάλο ρόλο για να κόψετε το λουλούδι την κατάλληλη στιγμή και να διατηρηθεί περισσότερο. Κόψτε ίριδες, τριαντάφυλλα, νάρκισσους και γλαδιόλες στο στάδιο του μπουμπουκιού. Τους κατιφέδες, δίανθους και δελφίνια, πρέπει να τα κόψετε αφού είναι εντελώς ανοιχτά και ανεπτυγμένα. Αφού τα κόψετε βάλτε τα αμέσως σε χλιαρό νερό.

Χάλκινο νόμισμα και χλωρίνη : Ο συνδυασμός χαλκού και ασπιρίνης βοηθάει στην διατήρηση ζωής των φυτών σας. Άλλοι συνδυασμοί που λειτουργούν το ίδιο είναι :

1 μέρος λεμονάδα σε 3 μέρη νερού και ένα κουταλάκι του γλυκού χλωρίνη. Κάθε 4 μέρες προσθέτετε το κουταλάκι της χλωρίνης.

1 λίτρο νερό, 2 κουταλιές της σούπας χυμο λεμονιού , 1 κουταλιά ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού χλωρίνη.

1 καπάκι στοματικό διάλυμα.

Κρύο Νερό : Βοηθάει να διατηρηθούν λουλούδια με βολβούς όπως τουλίπες, νάρκισσους και ζουμπούλια.

Αλλάζετε το νερό κάθε δύο μέρες.

Κρατήστε τα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Κρατήστε τα μακριά από φρούτα.


2 σχόλια: