Σπιτικά Μυστικά

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Πρακτικά κολπάκια


Δείτε μερικά πρακτικά μυστικά που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα σας!












Αυτοκόλλητα : Για να ξεκολλήσετε αυτοκόλλητα που δεν ξεκολάνε, δοκιμάστε οινόπνευμα ή διαλυτικό. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια που είναι κολλημένο το αυτοκόλλητο δεν κινδυνεύει να ξεβάψει.

Κλειδιά : Αν έχετε πολλά κλειδιά και δυσκολεύεστε κάθε φορά να βρείτε το σωστό, βάλτε μια σταγόνα από βερνίκια νυχιών διαφορετικού χρώματος στο πάνω στα κλειδιά σας.

Βρύση που στάζει : Αν η βρύση σας είναι χαλασμένη και είστε αναγκασμένοι να την ακούτε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να φτιαχτεί, δέστε ένα κομμάτι σπάγκου ή κλωστής πάνω στο στόμιο της βρύσης, ώστε η σταγόνες να πέφτουν πάνω στην κλωστή και να μην ακούγονται.

Άλατα στον βραστήρα : Αν βάλετε μέσα σε βραστήρα ένα κοχύλι, τα άλατα θα κολλάνε πάνω στο κοχύλι και όχι στο νερό η στον βραστήρα σας!


Πάτωμα που τρίζει : Το ταλκ είναι πολύ αποτελεσματικό με πατώματα που τρίζουν, αν ρίξετε ανάμεσα στις σχισμές που προκαλούν το τρίξιμο.


Γδαρμένα παπούτσια : Αν τα παπούτσια σας είναι γδαρμένα και είναι μαύρα, περάστε το σημείο με έναν χοντρό μαύρο μαρκαδόρο.

Κλώστη σε βελόνα : Για να περάσετε πιο εύκολα την κλωστή μέσα στην βελόνα, βουτήξτε την μέσα σε διάφανο βερνίκι.

Μπουφάν με πούπουλα : Για να έχετε πάντα αφράτο μπουφάν με πούπουλα, βάλτε μαζί με το μπουφάν ένα μπαλάκι του τένις μέσα στο πλυντήριο.

Γρατσουνισμλενα ξύλινα πατώματα : Διορθώνεται με βερνίκι ιδικό για ξύλα και γυαλόχαρτο.

Αγκάθι στο χέρι : Στάξτε κερί πάνω στο αγκάθι και με τα βάλτε το χέρι σας κάτω από το κρύο νερό. Μόλις παγώσει το κερί, τραβήξτε το και μαζί θα βγει και το αγκάθι.

Χαμένες βίδες : Αν θέλετε να ξεδέσε τε και να δέσε τε ένα έπιπλο, πάρτε ένα κομμάτι κολλητική ταινία και κολλήστε πάνω τις βίδες. Έτσι δεν θα τις χάσετε από τα μάτια σας.

Κολλημένα ποτήρια : Βάλτε κρύο νερό στο πάνω ποτήρι και βουτήχτε σε ζεστό νερό το κάτω. Η διαστολή που θα προκληθεί από το ζεστό και το κρύο νερό, θα ξεκολλήσει τα ποτήρια.

Σκουριά και μαχαίρι : πάρτε μισό κρεμμύδι και πασπαλίστε το με ζάχαρη. Τρίψτε με αυτό την σκουριασμένη πλευρά του μαχαιριού και αφήστε το για λίγα λεπτά να δράσει. στην συνέχεια τρίψτε με σύρμα.

Πιτσιλιές από τηγανητό λάδι : Πριν το τηγάνισμα ραντίστε με αλάτι ψηλό την επιφάνεια του τηγανιού σας.

Για πιο ζεστά σπίτια : Βάλτε αλουμινόχαρτο στην πλευρά του τοίχου που ακουμπάει το καλοριφέρ.

Πόντος από καλσόν : Η λακ είναι πιο διάφανη και το ίδιο αποτελεσματική με το βερνίκι! ψεκάστε το σημείο όπου έχει βγει ο πόντος.

Φύλαξη μπογιάς : Αν σας έχουν μείνει μπογιές που βάψατε το σπίτι και μπορεί να ξανα χρειαστείτε, αναποδογυρίστε τες και φυλάξτε τες με το καπάκι προς τα κάτω. Θα εμποδίσει το οξυγόνο να μπει μέσα και να ξεράνει την μπογιά.
.
Μπότες χωρίς ζάρες : Βάλτε μπουκάλια μέσα στις μπότες σας όταν δεν τις φοράτε για να αποφύγετε τις ζάρες στην κάλτσα.

Γαντάκια στην θέση τους : Αν τα παιδάκια σας έχουν την τάση να ξεχνάνε τα γάντια τους παντού τότε ράψτε τα στο μπουφανάκι τους.

Λαμπεροί καθρέφτες στο μπάνιο : Μερικές σταγόνες από το υγρό πιάτων πάνω σε ένα πανάκι κάνει τους καθρέφτες λαμπερούς. Τελειώστε το πέρασμα με ένα στεγνό και μαλακό πανί.

Άνοιγμα μπουκαλιών : Για να ανοίξετε μαγκομένα καπάκια από μπουκάλα βάλτε τα σε ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε λαστιχένια γάντια

Σημάδι επίπλου στην μοκέτα : Αλλάξατε θέση στα έπιπλα και έχουν μείνει σημάδια από τα έπιπλα στο χαλί ή την μοκέτα σας? Πάρτε το ατμοσίδερο σας, ψεκάστε ατμό πάνω στο σημάδι σε απόσταση 5 εκατοστών και μετά τρίψτε με δύναμη.

Κοσμήματα που αφήνουν σημάδι : Απλά περάστε τα με διαφανές βερνίκι νυχιών!

Αυτοκόλλητα χωρίς αέρα : Για να αποφύγετε να σχηματιστεί αέρας όπως κολλάτε το αυτοκόλλητο , το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες.


Από http://forum.kakapaidia.gr


7 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες!Να σου ευχηθώ καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα τα tips σου είναι πολύ χρήσιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ, καλές γιορτές και καλή ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Ανάσταση!!!
    Πολλές ευχές για ένα αξέχαστο Πάσχα (και όσο το δυνατόν περισσότερο χαμογελαστό!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή