Σπιτικά Μυστικά

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Σαλάτα ρόκα

Αν αγαπάτε την ρόκα τότε πρέπει να την δοκιμάσετε σε μια πεντανόστιμη συνταγή!

Συνολικός χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Επίπεδο δυσκολίας : εύκολο

Μερίδες : 4-5


Συστατικά :
1/4 της κούπας μπαλσάμικο
1 κουτάλια του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι ( φρεσκοτριμμένο κατά προτίμηση)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη με το μαχαίρι πάνω στον μπάγκο ( για να δώσει γεύση)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
12 ματσάκια ρόκα πλυμένη και στεγνή. (την πλατύφυλλη ρόκα κατά προτίμηση και προσέξτε να είναι καταπράσινη και φρέσκια)
Φλούδες παρμεζάνα (όσες θέλετε)


Εκτέλεση :

Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ ή βάζο, ανακατεύουμε το μπαλσάμικο, την μουστάρδα, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και το αλάτι. Στην συνέχεια ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε αργά και σταθερά το λάδι μέχρι να ενσωματωθεί. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Μετά από μερικά λεπτά αφαιρέστε το σκόρδο.

Βαλτέ την ρόκα σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα λίγη από την βινεγκρετ. Χωρίστε την σαλάτα σε μερίδες και σερβίρετε την με φλούδες παρμεζάνας. Σερβίρεται άμεσα.

Σημείωση :
Από αυτήν την συνταγή θα σας περισσέψει βινεγκρετ. Βάλτε την στο ψυγείο σε αεροστεγές μπολ. Διατηρείται για περίπου 2 εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου