Σπιτικά Μυστικά

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Τρουφάκια μερέντας

Μια διαφορετική και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε, τα πολυαγαπημένα τρουφάκια σοκολάτας!



Υλικά :


1 κρέμα γάλακτος των 250 γρ.
1 μεγάλο κουτί μερέντας ή δύο μικρά
1, 1/2 κουτί μπισκότα πτι μπερ ή digastive
Μισό ποτηράκι του ελληνικού καφέ κονιάκ

Για το γαρνίρισμα: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι θέλετε. Από αλεσμένους ξηρούς καρπούς, τρούφα σοκολάτας, καρύδα, σοκολάτα γάλακτος, κλπ.


Εκτέλεση : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν σαντιγί. Ρίχνουμε την μερέντα, το κονιάκ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα μπισκότα αφού τα αλέσουμε στο μούλτι ή κοπανισμένα στο χέρι μέσα σε ένα πανί, χρησιμοποιώντας τον πλάστη. Ανακατεύστε μέχρι, να γίνουν ζύμη και πλάστε τα σε μπαλάκια. Αν δείτε την ζύμη σας να είναι ρευστή, ρίξτε ακόμα λίγα τριμμένα μπισκότα. Αφού τα κάνετε μπαλίτσες σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον για δύο ώρες. Στην συνέχεια μπορείτε να τους ρίξετε λιωμένη σοκολάτα και να τα ξαναβάλετε στο ψυγείο για άλλες δύο ώρες. Αν θέλετε να τα γαρνίρετε με τρούφα ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς ή καρύδα, τότε τα πασπαλίζετε, πριν τα βάλετε στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!!!!!!!
 

2 σχόλια:

  1. Λατρεύω τα τρουφάκια!!!
    Εξαιρετική συνταγη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέέέέέέέ!!!
    Πού είσαι???
    Ελπίζω όλα να είναι καλά...
    Την αγάπη μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή