Σπιτικά Μυστικά

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Καθάρισε αποτελεσματικά το πλυντήριο σου, με οικολογικό τρόπο!

Καθάρισε αποτελεσματικά το
πλυντήριο σου με, οικολογικό τρόπο!
Σε παλαιότερη ανάρτηση είχατε δει, πως να απαλλαγείτε από την μούχλα στο πλυντήριο ρούχων . Εκτός όμως από την μούχλα, υπολείμματα από τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά προσκολλούνται και συσσωρεύονται με τον καιρό, στον κάδο του πλυντηρίου, με αποτέλεσμα τα ρούχα σας να μην καθαρίζουν σωστά. Διαβάστε λοιπόν, δύο οικολογικούς τρόπους για να καθαρίσετε το πλυντήριο σας οικολογικά και εύκολα!



Καθαρισμός με μαγειρική σόδα :
  • Διαλύστε  4 κουταλιές μαγειρική σόδα σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό. Η σόδα θα καθαρίσει τους λεκέδες και θα εξουδετερώσει τις οσμές.
  • Εμποτίστε ένα πανάκι με το διάλυμα αυτό και σκουπίστε καλά την εσωτερική επιφάνεια του πλυντηρίου και τρίψτε όπου υπάρχουν επίμονοι λεκέδες.
  • Κλείστε την πόρτα και βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει στο πρόγραμμα με το ξέβγαλμα, για να καθαριστεί από την σόδα. Υπάρχει περίπτωση η σόδα να αφήσει σημάδια στην επιφάνεια του κάδου αν δεν καθαριστεί καλά.
Καθαρισμός με ξύδι : 

  • Βουτήχτε ένα πανάκι σε λευκό φθηνό ξύδι και περάστε την επιφάνεια του κάδου με αυτό. Αν υπάρχουν επίμονοι λεκέδες, αφήστε το ξύδι να δράσει για μερικά λεπτά και τρίψτε τους αργότερα να φύγουν.
  • Βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του ξυδιού.
  • Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα ποτήρι ξύδι στην θήκη του απορρυπαντικού σας και να το βάλετε σε πλύση κανονικής διάρκειας στην μεγαλύτερη θερμοκρασία.
Σημείωση
Μπορείτε περιστασιακά να βάζετε το πλυντήριο σας, να δουλεύει στην πιο υψηλή θερμοκρασία, για να το απολυμαίνετε, να απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές και φυσικά να μην σχηματίζεται μούχλα!



 

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ . ΠΩΣ ΜΠΟΤΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΠΑΣΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή