Σπιτικά Μυστικά

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ελληνικός καφές ο θαυματουργός

Είχαμε ξεχάσει σε κατάψυξη χωρίς ρεύμα, ωμό κοτόπουλο για έναν μίνα με καύσωνα.  Όταν επιστρέψαμε στο σπίτι δεν περιγράφεται η μυρωδιά, όταν ανοιξαμε την κατάψυξη και περιττό να σας πω, ότι έφτασε μέχρι μέσα στα υπνοδωμάτια. Αφού καθαρίσαμε την κατάψυξη, με ξύδι και χλωρίνη, η μυρωδιά της σαπίλας δεν έλεγε να φύγει άλλο. Ρωτήσαμε λοιπόν την μαμά μιας φίλη μας πως να διώξουμε την μυρωδιά...







 Μας είπε να βάλουμε ελληνικό καφέ μέσα στην κατάψυξη. Απλώσαμε τον καφέ μέσα και τον αφήσαμε για μια μέρα. Ξανακάναμε το ίδιο την επόμενη ανανεώνοντας τον καφέ, και το ψυγείο μας επανήλθε χωρίς μυρωδιές. Μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε και οινόπνευμα αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα φέρει αποτελέσματα.
 Άλλη μία πολύ καλή χρήση του ελληνικού καφέ είναι να τον κάψετε μέσα σε μπρίκι χωρίς νερό, μέχρι να μυρίσει για να αρωματίσει το σπίτι και να διώξει τις άσχημες μυρωδιές!






3 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Το πάθαμε και μεις αυτό το κακό και ενώ έχω πλύνει τα πάντα δεν λέει να φύγει η μυρωδιά από τα πλαστικά τοιχώματα. Θα δοκιμάσω άμεσα τον καφέ! Σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή