Σπιτικά Μυστικά

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Διακοσμητικό βάζο από περιοδικά

Ένα πολύ όμορφο και μοντέρνο βάζο φτιαγμένο από σελίδες περιοδικών και καλώδιο πλαστικό! Δείτε παρακάτω, πως μπορείτε να φτιάξετε, όχι μόνο αυτό το βάζο, αλλά και όμορφες μολύβοθήκες και ότι άλλο σκεφτείτε, μπορείτε να το διακοσμήσετε με την παρακάτω δημιουργική τεχνική :







Υλικά που  χρησιμοποιούνται στο βίντεο που ακολουθεί :


Πιστόλι θερμαινόμενο με πλαστική κόλλα
Περιοδικά
Λευκό πλαστικό καλώδιο
Κόλλα σε μορφή κραγιόν
Ψαλίδι
Ένα κομμάτι κλωστή
Ένα τενεκεδάκι
Ένα μολύβι


Οδηγίες : 


Διαλέξτε σελίδες που σας αρέσουν από τα περιοδικά και έχουν ομοιόμορφη απόχρωση και μοτίβο.
Κόψτε τις σελίδες και με την βοήθεια ενός μολυβιού και της κόλλας τυλίξτε της σελίδες σε κυλίνδρους. Κάθε φορά που θα τυλίγετε τους κυλίνδρους βάζετε κόλλα για να κολλήσουν και να μην ξετυλιχθούν.
Μπορείτε με μια κλωστή να μετρήσετε την διάμετρο από τον τενεκέ σας  για να ξέρετε ακριβώς πόσους μικρούς κυλίνδρους θα χρειαστείτε, τοποθετώντας την κλωστή στο τραπέζι, με τους κυλίνδρους κάθετα πάνω σε αυτήν.
Αφού τελειώσετε, κολλάτε τους κυλίνδρους (από την πλευρά που τελευταία κολλήσατε τον κύλινδρο, για να μην σας ανοίξει και χαλάσει)  με το πιστόλι κόλλας πάνω στον τενεκέ. Μόλις καλύψετε όλη την επιφάνεια του τενεκέ, κόβετε τις άκρες που προεξέχουν ομοιόμορφα με τους υπόλοιπους κυλίνδρους.
Τέλος παίρνετε το καλώδιο, το οποίο καλό θα ήταν να μην έχει μέσα το σύρμα, και το τοποθετείτε έτσι όπως μας δείχνει το βιντεάκι, αφήνοντας έναν κύλινδρο κενό και βάζοντας την άλλη άκρη του καλωδίου, στον αμέσως επόμενο κύλινδρο!



3 σχόλια: