Σπιτικά Μυστικά

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μπρόκολο μπορείς να μην μυρίζεις;

Πόσες φορές δεν μαγειρέψατε μπρόκολο και όλο το σπίτι πήρε μια "θεϊκή" μυρωδιά; Δεν ξέρω για εσάς αλλά έμενα με ενοχλεί αφάνταστα η μυρωδιά από το μπρόκολο όταν βράζει, και παρόλο που ο απορροφητήρας κάνει την δουλειά του πολύ καλά, το ευλογημένο μπρόκολο δεν λέει να μην μυρίζει.












Και έτσι μου έρχεται να κάνω αυτό:
 χαχαχαχαχα


Έτυχε λοιπόν μια μέρα να βλέπω τηλεόραση και το θέμα της εκπομπής ήταν, πως να κάνετε μυρωδιές να εξαφανιστούν με φυσικά υλικά. Έδωσε μια συμβουλή για το μπρόκολο που δεν την δοκίμασα ακόμη, άλλα όταν θα μαγειρέψω την επόμενη φορά, σίγουρα θα την δοκιμάσω.


Μας είπε λοιπόν η παρουσιάστρια, όταν  θα ξεκινήσουμε να βράσουμε το μπρόκολο μας, θα πάρουμε μια φέτα ψωμί, θα την βάλουμε σε ένα τούλι, θα την δέσουμε και θα την αφήσουμε μέσα στην κατσαρόλα με το μπρόκολο, για όση ώρα  βράζει. To ίδιο μπορείτε να κάνετε και για άλλα λαχανικά, όπως το κουνουπίδι και το Λάχανο.
Το τούλι χρησιμεύει, γιατί το ψωμί θα διαλυθεί μέσα στην κατσαρόλα και θα σκορπίσει παντού.

Αυτό λοιπόν είναι το σπιτικό μυστικό για το μπρόκολο και ελπίζω, τόσο σε εσάς όσο και σε εμένα να φέρει αποτελέσματα! 

2 σχόλια:

  1. Αυτό δεν το έχει ξανα ακούσει,
    όμως εγώ βρέχω με ξύδι, (μπόλικο) ένα βαμβάκι, και το αφήνω να σταθεί πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας! Μετά το μαγείρευμα, δεν μου μυρίζει τίποτα!!!! Δοκιμάστε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για την προσθήκη Κατερινά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή