Σπιτικά Μυστικά

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

10 απλές λύσεις για την μαγειρική.

Αν η επαφή σας με την κουζίνα είναι ελάχιστη εώς καθόλου και θέλετε να αρχίσετε να την διαχειρίζεστε, διαβάστε μερικά τιπς που θα σας κάνουν την ζωή πιο εύκολη. Είναι πιο εύκολο να κουμαντάρετε την κουζίνα σας, αν έχετε υπόψιν μερικά απλά κολπάκια, που οι περισσότεροι επαγγελματίες σεφ τα θεωρούν δεδομένα.







1. Χρησιμοποιήστε δαγκάνες για να σας βοηθήσουν να μαγειρέψετε σχεδόν τα πάντα.Η σπάτουλα είναι πολύ καλή για να αποδογυρίσουμε ομελέτες και κρέπες. Η πιάστρες και ή δαγκάνες από την άλλη είναι η πιο εύκολη λύση για να μας βοηθήσει στο τηγάνισμα ή στο ψήσιμο. Προτιμήστε σιδερένιες δαγκάνες με σιλικόνη στα χερούλια.

2. Αποθηκεύστε τα πάντα σε ταπεράκια. Είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τα μυρωδικά σας και ότι άλλο χρειαστείτε, περισσότερο καιρό φρέσκα .Να κάτι που ίσως δεν ξέρατε. Τα τάπερ κρατάνε περισσότερο καιρό φρέσκα τα μυρωδικά και τα λαχανικά σας, από οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Και επειδή μπορείτε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε πιο πολλές φορές από το αλουμινόχαρτο ή την χαρτοπετσέτα, είναι πιο οικολογικό!

3. Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το σκόρδο είναι να το πιέσετε σε ένα ξύλινο πάγκο με την πλατιά μεριά του μαχαιριού και τα φλούδια θα φύγουν στο λεπτό. Το ψιλοκόβετε επί τόπου και είναι έτοιμο για μαγείρεμα.

4. Να έχετε πάντα δύο πάγκους για κόψιμο, για να αποφύγετε το μπλεξιμο της μυρωδιάς του σκόρδου και του κρεμμυδιού με τα υπόλοιπα φαγητά.

5. Μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες μπαχαρικών. Εκτός από αυτά που χρησιμοποιείτε πιο συχνά όπως τα πιπέρια, το γαρίφαλο και την κανέλα, όλα τα υπόλοιπα να τα προμηθεύεστε σε μικρές ποσότητες, γιατί χάνουν γρήγορα το χρώμα, την γεύση και τα θρεπτικά τους συστατικά.

6. Φρέσκα μυρωδικά. Μυρωδικά όπως η ρίγανη, ο μαϊντανός, ο δυόσμος, ο βασιλικός και το θυμάρι είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιήσετε φρέσκα και όχι αποξηραμένα. Είναι πιο φθηνά από τα αποξηραμένα μυρωδικά στα βαζάκια, τα οποία είναι πιθανό να σας χαλάσουν μέχρι να τα ξαναχρειαστείτε.

7. Αποφύγετε να αφήνετε τα φαγητά σας να μαγειρεύονται παραπάνω από το κανονικό. Για να το πετύχετε αυτό, σβήστε το μάτι λίγο πριν από τον προγραμματισμένο χρόνο μαγειρέματος και αφήστε το φαγητό να τελειώσει πάνω στο σβηστό μάτι της κουζίνας. Ακόμα και αν έχει μείνει λίγο άβραστο, μπορείτε να το βράσετε παραπάνω. Αν όμως το αφήσετε να βράσει παραπάνω από όσο πρέπει τότε το κακό δεν μπορεί να διορθωθεί.

8. Αν το φαγητό σας έχει μέτρια γεύση, για να την κάνετε καλύτερη μάλλον θα του λείπει αλάτι, ξύδι ή ελαιόλαδο. Παρόλο που έχει γίνει μεγάλο θέμα πως το αλάτι δεν κάνει καλό στην υγεία είναι σίγουρα προτιμότερο ένα αλατισμένο φαγητό που το φτιάξατε εσείς από αυτά που θα φάτε στα εστιατόρια και τα φαστφουντάδικα.

Αν πιστεύετε ότι έχετε βάλει αρκετό αλάτι, αλλά ακόμα κάτι σας χαλάει τότε προσθέστε λίγο ξύδι ή λεμόνι. Αν πάλι το φαγητό είναι ξερό ή κολλάει προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Αυτά τα τρία συστατικά είναι ικανά να φτιάξουν την γεύση από ένα μέτριο πιάτο.

9. Προτιμήστε φρέσκα κρεμμυδάκια και πράσα από τα κόκκινα, ξερά κρεμμύδια. Θα ενισχύσουν την γεύση και την απόχρωση του πιάτου σας. Τα μεγάλα κόκκινα ξερά κρεμμύδια αφίστε τα για της σούπες και τα ψητά σας και αφήστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια να δώσουν ένα πιο λεπτό άρωμα στο φαγητό σας.

10. Μην βάζετε λαχανικά και φρούτα στο ψυγείο γιατί αλλοιώνει την γεύση τους και τα καταστρέφει. Καλύτερα βάλτε τα σε ωραία καλαθάκια, σε ξερό και στεγνό μέρος της κουζίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου