Σπιτικά Μυστικά

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Κουνούπια τέλος, χωρίς χημικά

Αν ψάχνετε τρόπο να αντιμετωπίσετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο, χωρίς να κινδυνεύετε από τις χημικές ουσίες των αντικουνουπικών, δείτε μερικές από τις παρακάτω λύσεις!










Αντικουνουπικά βότανα : Δενδρολίβανο, βασιλικός, φασκόμηλο,citronella, ευκάλυπτος, γεράνι, δυόσμος, σκόρδο κρεμμύδι, λεβάντα, μαϊντανός. Γεμίστε το σπίτι σας από αυτά τα βότανα σε γλαστράκια η όπως αλλιώς σας βολεύει και βάλτε τα κοντά στις πόρτες και τα παράθυρα σας. Μπορείτε επίσης να τα κάψετε για να μυρίσουν πιο έντονα και τα κουνούπια θα απομακρυνθούν στα σίγουρα.









Φτιάξτε το δικό σας αντικουνουπικό άλειμμα :
- Μισή κούπα δενδρολίβανο και μια καυτή κούπα νερό είναι ότι πρέπει για να φτιάξετε το δικό σας προϊόν απάλειψης! Αφήστε το για μια ώρα να δέσει και μετά φυλάξτε το στο ψυγείο σας.
-Μπορείτε να βρείτε τα αιθέρια έλαια από τα βότανα που προαναφέραμε στην αγορά και με αυτά να φτιάξετε ένα λαδάκι απάλειψης πολύ αποτελεσματικό με την εξής συνταγή. 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου ( βασιλικός, φασκόμηλο,citronella, ευκάλυπτος, γεράνι, δυόσμος, σκόρδο κρεμμύδι, λεβάντα ), με δύο κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο). Ανακατέψτε καλά και αλείψτε τον εαυτό σας. Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας είναι το πιο αποτελεσματικό όχι μόνο για τα κουνούπια αλλά και για πολλά άλλα έντομα. Μπορείτε να κάνετέ επαλείψεις με αυτό.
- Μαϊντανός και μηλόξυδο. Ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι μαϊντανό και το ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι με μηλόξυδο. Αφήστε το στο ψυγείο για λίγες ώρες και είναι έτοιμο για επάλειψη σε όποιο σημείο του σώματος σας θέλετε. Τα κουνούπια σίγουρα δεν θα σας πλησιάσουν.



-Ένα πολύ ωραίο τελευταίας στιγμής κολπάκι είναι να κόψετε μερικές φέτες λεμόνι σε ένα πιατάκι και να το βάλετε μέσα στο δωμάτιο. Τα κουνούπια θα πάνε στο λεμόνι και θα αφήσουν εσάς στην ησυχία σας.











Πως να γιατρεύτειτε γρήγορα από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Βιταμίνη Β1. Η βιταμίνη αυτή βοηθάει στην γρήγορη επούλωση των τσιμπημάτων από κουνούπια.

Φτιάξτε μια αλοιφή από ίση δοσολογία σόδας και νερού και απλώστε την πάνω στα τσιμπήματα. Θ διώξει την φαγούρα και θα σας ανακουφίσει.





1 σχόλιο:

  1. Αν έχετε στον κήπο σας Δυόσμο, Κόψτε ματσάκι και βάλτε το, στο κομοδίνο σας μέσα σε ένα ποτήρι με λίγο νερό. Κάθε δευτερη μέρα θέλει καινούριο δυόσμο, αλλά τα κουνούπια δεν θα σας πλησιάσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή