Σπιτικά Μυστικά

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Βραστό μπρόκολο στον σωστό χρόνο...

Αν είστε από αυτούς που τους αρέσει να τρώνε το μπρόκολο και να μην είναι ούτε παραβρασμένο, αλλά ούτε και ωμό, τότε δείτε με πιο τρόπο μπορείτε να το πετύχετε!
 
Οδηγίες :
Πλύντε καλά το μπρόκολο για να αφαιρέσετε τα χώματα και κόψτε το σε ίσα μέρη. Τα σκληρά μέρη του μπρόκολου πρέπει να είναι κομμένα σε ίσες μερίδες για να μαγειρευτούν το ίδιο.

 
Γεμίστε την κατσαρόλα μέχρι την μέση, αν είναι μεγάλη η ποσότητα που θα μαγειρέψετε, λιγότερο αν είναι μικρή. Ποτέ μην σκεπάζετε το μπρόκολο μέχρι πάνω. Ρίξτε αλάτι και λεμόνι ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλετε και κλείστε καλά την κατσαρόλα με ένα σφιχτό καπάκι. Αφού πάρει βράση το νερό αφήστε το για 5-10 λεπτά, μέχρι να δείτε να μαλακώνει έτσι όπως σας αρέσει.
 
Αν τώρα θέλετε να διατηρήσετε το ζωηρό πράσινο χρώμα του και να κρατήσετε όλα τα θρεπτικά του συστατικά, τότε βράστε το, το πολύ για δύο λεπτά. Είναι αρκετός χρόνος για να μαλακώσει ο κορμός και ταυτόχρονα να διατηρηθούν τα θρεπτικά συστατικά και το χρώμα. Μπορείτε επίσης να το βάλετε και στον φούρνο μικροκυμάτων για 2,5 λεπτά ανα μερίδα, με μισό φλιτζάνι νερό για να γίνει σαν να είναι μαγειρεμένο στον ατμό.
Μην ξεχάσετε να κάνετε το κολπάκι με το ψωμί!

1 σχόλιο: