Σπιτικά Μυστικά

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Σκεύη με κεραμική επίστρωση

Αν δεν τα έχετε γνωρίσει ακόμα σας τα παρουσιάζουμε εμείς! Είναι ή νέα καινοτομία που κάνει τα σύγχρονα κατσαρολικά, οικολογικά και πιο αποτελεσματικά, σε σχέση με τα προηγούμενα. Εκτός από πολύ γρήγορο μαγείρεμα , μπορούν να σας προσφέρουν και πιο υγιεινές λύσεις διατροφής γιατί είναι σούπερ αντικολλητικά.
Έχουν ανοσία στην απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή, να τα δείτε να στραβώνουν αν τα βάλετε, ενώ είναι ζεστά, κάτω από κρύο νερό. Μπορείτε να το βάλετε άνετα από το ψυγείο στον φούρνο. Χρησιμοποιείται σε όλων των ειδών τις κουζίνες και μπορείτε να το βάλετε και στον φούρνο μικροκυμάτων.
 Έχει μη πορώδη επιφάνεια που δεν απορροφά μυρωδιές και γεύσεις. Είναι αντικολλητικ;o και κρατάει καλά την θερμότητα. Έχει πολύ καλή μόνωση και δεν αντιδρά γρήγορα στην θερμότητα. Εκτός από τηγάνια με κεραμική επίστρωση μπορείτε να βρείτε και κατσαρόλες σε διάφορα μεγέθη που, είναι τέλειες για να ψήνουν αργά σε σταθερή θερμοκρασία.
 Υπάρχουν πολλά είδη αυτού του υλικού και διαφέρουν πάρα πολύ στα χαρακτηριστικά τους. Τα μαλακότερα κεραμικά είναι ιδανικά για ψήσιμο στον φούρνο. Η πορσελάνη είναι το ισχυρότερο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού άφοβα και να το πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων. Να συμβουλευτείτε τον καταστηματάρχη, για να σας δώσει αυτό που, θα είναι κατάλληλο για την δική σας κουζίνα.
Προσοχή! Τα σκεύη με κεραμική επίστρωση δεν έχουν καμιά σχέση με τα απλά, πήλινα σκεύη που είναι πολύ πιο ευαίσθητα στις θερμοκρασίες και δεν είναι αντικολλητικά. Αντίθετα τα σκεύη με κεραμική επίστρωση, είναι ένας συνδυασμός από ένα είδος μετάλλου, με κεραμικη επίστρωση. Μέταλλα όπως το τιτάνιο, ανοξείδωτος χάλυβας, αλουμίνιο και χυτοσίδηρο σε συνδυασμό με την κεραμική επίστρωση, προσφέρουν ένα σκεύος σκληρό, που δεν γρατσουνίζεται, δεν σκουριάζει, δεν φθείρεται και καθαρίζεται πανεύκολα.
Θα τα βρείτε σε λογικές τιμές και μπορείτε να τα παραγγείλετε online, σε ένα από τα διάφορα e-shops όπως σε αυτό του Cook-Shop .
 
Τι να προσέξετε!
 
Καλό είναι να τα βάζετε σε εστία που έχει το ίδιο μέγεθος με το σκεύος σας. Μην τα βάζετε άδεια να ζεσταίνονται πάνω στο μάτι, για να μην γίνουν ζημιές. Αν για κάποιο λόγο κολλήσει φαγητό μέσα, τότε μην δοκιμάσετε να το τρίψετε αλλά δοκιμάστε έναν από τους τρόπους που θα βρείτε εδώ .
Ποτέ μην καθαρίσετε με σκληρά καθαριστικά ή σύρμα γιατί θα καταστραφούν τα σκεύη σας, με την πάροδο του χρόνου. Καθαρίζονται πολύ απλά με ένα σκούπισμα.
 
Μειονεκτήματα.
Χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθούν, σε σχέση με τα  κοινά σκεύη.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου