Η ψαλίδες είναι συχνό φαινόμενο για όσους ζουν στην εξοχή ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αν και δεν είναι θανατηφόρο το συγκεκριμένο έντομο μπορεί να σας τσιμπήσει, αφήνοντας σας οξύ πόνο και πρήξιμο. Ευτυχώς υπάρχει λύση να την αντιμετωπίσετε με έναν τελείως οικολογικό τρόπο!
Τρίψτε σε σκόνη μερικά φύλλα βάγιας ( ή αλλιώς δάφνη ) και σκορπίστε την στα σημεία που υποπτεύεστε ότι κάνουν την είσοδο τους η ψαλίδες. Είναι πολύ αποτελεσματικό και δεν θα ξαναπλησιάσουν τα συγκεκριμένα σημεία!
Τρίψτε σε σκόνη μερικά φύλλα βάγιας ( ή αλλιώς δάφνη ) και σκορπίστε την στα σημεία που υποπτεύεστε ότι κάνουν την είσοδο τους η ψαλίδες. Είναι πολύ αποτελεσματικό και δεν θα ξαναπλησιάσουν τα συγκεκριμένα σημεία!
STIN FOTO GIATI DEN EXIS PSALIDA KAI EBALES SARANTAPODAROYSA??????????????????????????????
ΑπάντησηΔιαγραφήΨαλίδα ειναι αγαπητέ δημήτρη. Η σαρανταποδαρούσες έχουν πιο λεπτό σκελετό και πιο πολλά μικρά λεπτά ποδαράκια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαρανταποδαρούσα είναι αυτή στην φωτογραφία φίλε μου και όχι ψαλίδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήσαρανταποδαρουσα ειναι....
ΑπάντησηΔιαγραφήTo συγκεκριμενο εντομο στη φωτογραφια ειναι σαρανταποδαρουσα.Και δεν εχει καμμια σχεση με ψαλιδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φυλλα δαφνης διωχνουν και τις κατασαριδες και τα περισσοτερα ερποντα εντομα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρεπει να αλλαζονται καθε χρονο
Καλά ρε παιδιά. Όντως δεν χρειάζεται καν ερώτημα για την φωτογραφία... Σίγουρα δεν είναι η ψαλίδα που όλοι στην Ελλάδα ξέρουμε λίγο -πολύ, καθώς πολλές φορές (συνήθως αρχές φθινοπώρου, μετά τις πρώτες βροχές) βρίσκεται ακόμη και στα κέντρικα κτίρια των πόλεων μας... Κάτι οικολογικό για την καταπολέμηση ??? Δαγκώνει άσχημα με μεγάλο πόνο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά ρε παιδιά. Όντως δεν χρειάζεται καν ερώτημα για την φωτογραφία... Σίγουρα δεν είναι η ψαλίδα που όλοι στην Ελλάδα ξέρουμε λίγο -πολύ, καθώς πολλές φορές (συνήθως αρχές φθινοπώρου, μετά τις πρώτες βροχές) βρίσκεται ακόμη και στα κέντρικα κτίρια των πόλεων μας... Κάτι οικολογικό για την καταπολέμηση ??? Δαγκώνει άσχημα με μεγάλο πόνο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαιδια ψαλιδα ειναι μη μου το παιζετε επιστημονες οταν national geographic κλπ λενε πως ειναι ψαλιδα. Τσεκαρετε στο google πως ειναι η σαρανταποδαρουσα. Αν ειναι δυνατον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έντομο της φωτογραφίας είναι σαρανταποδαρούσα, γνωστή και ως σκολόπενρδα.
ΔιαγραφήΕίναι αυτή εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Scolopendra_cingulata
Μια αντίστροφη αναζήτηση της εικόνας στο Google επιβεβαιώνει το παραπάνω.
Τα Δερμάπτερα, κοινώς ψαλίδες, είναι εντελώς άλλο πράγμα.
Η Ψαλίδα είναι αυτή εδώ:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1
Η παρεξήγηση ίσως οφείλεται σε ένα άλλο έντομο, το Χιλιόποδο, το οποίο συχνά συγχέεται με την σαρανταποδαρούσα. Έχει όπως είπε και ένας άλλος χρήστης λεπτό σκελετό και πολλά μικρά πόδια.
Το χιλιόποδο είναι αυτό εδώ:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CF%80%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1
Πάντως το έντομο της εικόνας είναι χωρίς αμφιβολία σαρανταποδαρούσα και όχι ψαλίδα.
ειναι σαρανταποδαρουσα γιατι αμα πατησεις στο Google σαρανταποδαρουσα και πας εικονες και πας λιγο πιο κατω θα δεις αυτην φωτογραφία που εχει
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα βρήκα το άρθρο,τώρα το έψαξα.Αν μπερδεύετε ψαλίδα με σαρανταποδαρούσα κάτι δεν πάει καλά.Στη φωτό φυσικά ΔΕΝ είναι ψαλίδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσε τα national geographic!!! Αυτοί που έχουν εξοχικά και αντιμετωπίζουν τέτοια τέρατα συνεχώς ξέρουν καλύτερα από τους "επιστήμονες"..... Σαρανταποδαρούσα.
ΑπάντησηΔιαγραφή